Wist U dat ?
 

H2OSports Strand Horst BV is een ERKEND leerbedrijf.
Kenteq is het kennis-en adviescentrum voor technisch vakmanschap.

Ons doel is bij te dragen aan loopbaanontwikkeling en hoogwaardig vakmanschap in de techniek. Door kennisoverdracht, begeleiding, training en scholing.

Biobrandstof noopt tot waakzaamheidDe verplichte bijmenging van biobrandstoffen aan de diesel die u tankt langs de weg en bij de bunkerstations, maakt de diesel gevoeliger voor twee regelrechte sluipmoordenaars: water en bacteriën. Samen met Paul Vleerbos van H2O Sports Strand Horst onderzocht Motorboot wat de risico’s zijn en wat u als booteigenaar kunt doen om uw scheepsdiesel te beschermen.

Nóg meer dan voorheen is het zaak om het nieuwe vaarseizoen met een schone dieseltank te beginnen en hem ook daarna water- en bacterievrij te houden.

 

 

Klik hier voor het hele artikel

UW BOOT VERVEN?

GA PLANMATIG AAN DE SLAG 

 

Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, is het verstandig om uw schilderwerk tijdig te beginnen en te werken met een stappenplan. De wintermaanden zijn ideaal om deze voorbereiding te treffen.

 

 

1 Bepaal eerst of op het bestaande verf-, vernis- of antifoulingsysteem kan worden verder gewerkt of dat er een nieuw systeem vanaf de kale ondergrond (opnieuw) moet worden aangebracht. 

2 Maak een keuze uit een ééncomponent of twee-componenten afwerking of een combinatie van die twee. De productkeuze is mede afhankelijk van de ondergrond of het bestaande verfsysteem, het gewenste afwerkingsniveau, het beschikbare budget en de werkomstandigheden waaronder wordt geschilderd zoals temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. 

3 Bepaal de gewenste kleur en de benodigde hoe­veelheid verf. Zorg ook dat alle verf en verdunningen aanwezig zijn. Het is raadzaam om rekening te houden met 10 tot 15 procent extra verfmateriaal. Vergeet niet om voor voldoende verfgereedschap te zorgen, zoals kwasten, rollers, afplaktape en schuurpapier. Denk ook aan beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en mondkapjes. 

4 Besteed extra aandacht aan de voorbehandeling van de ondergrond. Controleer bijvoorbeeld de ondergrond op eventuele gebreken en zorg dat die goed ontvet en geschuurd is. 

5 Lees de productomschrijving aandachtig door en neem de juiste veiligheidsmaatregelen. Volg de instructies op voordat u met de schilderwerkzaamheden begint. 

6 Gun het aangebrachte verfsysteem voldoende tijd om door te harden en noteer alle gegevens met betrekking tot het aangebrachte systeem voor latere referentie.

 

Het Duitse motorboot magazine “Boote” heeft in haar oktobereditie Suzuki verkozen tot winnaar van de 5 pk buitenboordmotoren vergelijkingstest. De Suzuki DF5 blinkt met name uit op het gebied van prestaties, bedieningsgemak en brandstofverbruik en laat daarmee de concurrerende 5 pk buitenboordmotoren van Tohatsu, Mercury en Yamaha achter zich.

Herman en Suzuki grootste smaakmakers op de HISWA 2014! Suzuki was ook dit jaar weer prominent aanwezig op de HISWA 2014, die van 5 t/m 9 maart gehouden werd in de Amsterdam RAI. De grootste smaakmaker (letterlijk en figuurlijk) van de aankomende HISWA was de introductie van de nieuwe RIB (Rigid Inflatable Boat) van TV chef-kok Herman den Blijker. Deze spectaculaire boot is voorzien van twee Suzuki DF300 V6 buitenboordmotoren die gezamenlijk maar liefst 600 pk leveren. Omdat Herman van stralend wit houdt, zijn deze motoren uitgevoerd in een unieke witte kleurstelling. Deze “White Edition” Suzuki buitenboordmotoren zijn speciaal voor Herman uit Japan ingevlogen.  Suzuki DF300, de ultieme buitenboordmotor De Suzuki DF300 is het paradepaardje van de Suzuki buitenboordmotorenlijn; een imposante 4 liter V6 buitenboordmotor met 300 pk en de meest innovatieve technieken op watersportgebied. Denk hierbij aan een fly-by-wire besturingssysteem en het innovatieve “Lean Burn Control System” voor optimale prestaties met een minimaal brandstofverbruik. Kijk voor meer informatie over de Suzuki Marine producten op: www.suzuki.nl

Techniek Flexibele schroefaskoppeling

 

Minder geluid en trillingen


De schroefassen van de redactieboot werden afgelopen seizoen voorzien van flexibele koppelingen. Het resultaat: minder trillingen en over het hele toerenbereik van de twee motoren minder geluid. Achteraf blijkt de ingreep daarmee bijna even effectief als de een jaar eerder uitgevoerde isolatie van de machinekamer...

 

Hans Papenburg

Veiligheid aan boord is vanaf nu comfortabel
Sinds Fell Marine de Fell Marine draadloze noodstop heeft ontwikkeld is veiligheid aan boord comfortabel.
Fell Marine begrijpt als geen ander de eisen die tegenwoordig aan veiligheid worden gesteld. Met de
MOB+ draadloze noodstop biedt Fell marine het kleinste Man Over Boord systeem.

Veiligheid was nog nooit zo comfortabel!

De AutoMOB™ biedt:
  • Automatische draadloze Noodstop
  • Draadloze STOP
  • Buiten 15m bereik of bij onderdompeling directe STOP
  • dStart™, na 6 sec. een Directe Herstart functionaliteit om snel een drenkeling te helpen
  • Automatische motor STOP
  • Draadloze MOB signalering
Gemakkelijk in gebruik, één klik, en klaar voor vertrek!

Gebruik de xFOB™ met de xBAND™ of xTAG™. Personaliseer uw systeem met een varieteit aan kleuren. Kies een van de draagopties voor maximaal comfort.